Кметът за Альоша: Първо искам да съградим, преди да започнем да рушим

kmetat-alyosha-parvo-iskam-da-sagradim-320

Ясни и точни сметки колко ще струва местен референдум за съдбата на паметника на Альоша е възложил кметът Костадин Димитров. Също така строителният отдел на община Пловдив ще направи анализ колко би струвало евентуалното премахване на монумента. Едва тогава може да се започне какъвто и да е дебат за бъдещето на паметника. Градоначалникът разказа, че при срещи с хора през последните дни и темите, които са били дискутирани, бъдещето на Альоша не е сред основните теми на града.

По думите му хората са обръщали внимание повече на чистота на града, трафика и други въпроси.
„Първо предпочитам да съградим, преди да започнем да рушим. Дебатът в общинския съвет е важен, като политически представените групи, трябва да вземат това решение. Моето лично мнение съм си го оставил вкъщи, когато бях избран за кмет на Пловдив”, заяви Костадин Димитров.

Той каза също така, че при социологическите проучвания по време на изборите, проблемът с Альоша е бил поставен на шесто място от пловдивчани, като амбицията му е именно първо да разреши по приоритетно поставените казуси.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ