Ротацията чука на вратата: Знакови лица на ГЕРБ заемат министерски места

бойко борисов, мария габриел, асен василев, акад николай денков

Бившият здравен министър от кабинета „Борисов 3“ Костадин Ангелов ще се завърне на поста след ротацията, а ексдиректорът на НДК Мирослав Боршош ще поеме културата. Това са две от сигурните промени в кабинета на Мария Габриел, който ще поеме управлението на страната след около два месеца, съобщава „Флагман“.

(Не)коалиционните партньори вече обявиха, че ще обсъдят заедно всяка една кадрова промяна.

Засега е сигурно, че с поста си ще се сбогуват д-р Христо Хинков (министър на здравеопазването) и Димитър Илиев (министър на спорта). Най-вероятно аут ще са и спорната Зарица Динкова (министър на туризъм), Иванка Шалапатова (министър на труда и социалната политика), както и Кръстьо Кръстев (министър на културата).

Последният бе една от изненадите в екипа на Николай Денков и не направи абсолютно нищо. Кръстев, който е бивш директор на Пловдивския театър дори не обели дума за рекордно ниския бюджет за култура при актуализацията миналото лято. Културни дейци го обвинявал, че не ги е защитил по никакъв начин и са категорични, че не могат да го приемат за министър.Заради това и ГЕРБ смятат да го сменят след ротацията, а техният кандидат Мирослав Боршош е уважавано име в тези среди и се очаква да бъде добре приет.

ГЕРБ засега крият фаворита си за Министерството на спорта. Ясно е само, че няма да е Красен Кралев, който иска да става шеф на БФС.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ