Тъжна вест: Почина един от най-добрите български журналисти – големият Красимир Друмев

красимир друмев 1

Родната журналистика загуби едно голямо име. На 81 години почина Красимир Друмев, съосновател и съсобственик на СББ Медиа АД и главен редактор на сп. National Geographic България. Той си е отишъл на 14 януари, а опелото ще се отслужи на 18 януари в столичния храм „Света София“, пише СтандартНюз.

Красимир Друмев започва журналистическата си кариера като репортер в Българската телеграфна агенция, бил е неин кореспондент в Берлин, Бон и Ню Йорк, главен редактор на списание „Паралели“, както и зам.-генерален директор на БТА и БНТ.

От 1994 г. Красимир Друмев е съсобственик на най-голямото издателство на списания в България. Смятан е за един от основателите на светската журналистика у нас, а създаденото от него седмично списание „Блясък“ десетилетия наред е най-популярното списание за светски новини.

През годините издава списанията „Отмора“, „Съдби“, „Журнал за жената“, „Тя“, „Максимум“, „Story”, „Кулинарен журнал“, „Здравен журнал“, „Моето дете“, „ELLE”, “Cosmopolitan”, “Harper’s Bazaar”, „National Geographic”, а ръководеното от него издателство навлиза и на онлайн пазара със сайтовете rozali.com, elle.bg, cosmopolitan.bg, gotvetesmen.com, bliasak.bg, nationalgeographic.bg.

Със своята ерудиция, богат опит и менторско отношение към служителите си Красимир Друмев запали много млади хора за журналистическата професия, помагайки им да се реализират в сферата на лайфстайл изданията, а безценните му уроци ще продължават да бъдат прилагани от десетките редактори, които са имали възможността да преминат през неговата школа, казват от СББ Медиа АД.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ