Започна се: Първи български град обяви грипна епидемия от 18 януари

Болница пациенти

От 18 януари обявяват грипна епидемия в Смолян. Това беше решено на заседание на Областния щаб за обсъждане на противоепидемични мерки, съобщи д-р Мими Кубатева – директор на Регионалната здравна инспекция – Смолян, предаде dariknews.bg.

„Решението е взето на база рязкото увеличение на регистрираната заболеваемост от остри респираторни заболявания и грип. Имаме достатъчно основание да бъде обявена грипна епидемия и единодушно членовете на щаба се съгласиха с това предложение. Засега няма много отсъствия в училищата в областта и няма да бъде обявена грипна ваканция за учениците“, поясни д-р Кубатева.

Заболеваемостта в област Смолян за последната седмица е 200,64 на 10 000 души население.

Заповед за въвеждане на епидемията предстои бъде издадена, съгласувана с главния държавен здравен инспектор и ще бъде публикувана на официалната страница на РЗИ – Смолян. В нея подробно ще бъдат описани и противоепидемичните мерки, които ще се въведат заради повишения брой заболели, каза още д-р Кубатева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ