Възраждане донесоха парче от граничната ограда в НС: Дупка до дупка! И диваците минават както си искат

възраждане

Оградата на българо-турската границата прилича на швейцарско сирене – дупка до дупка е. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на „Възраждане“ и председател на парламентарната група на партията Костадин Костадинов.

Депутати от групата показаха парче метална мрежа в кулоарите на парламента, за което твърдят, че е от възпрепятстващото съоръжение на българо-турската граница, което според тях е в много лошо състояние, а граничните полицаи се налага да го ремонтират с подръчни средства.

По думите на Костадин Костадинов има цели участъци по границата, където са разположени нелегални биваци на преминаващи мигранти. „Целият терен от устието на река Резоска до Тунджа, защото това е участъкът, по който минават най-много нелегални мигранти, прилича на едно огромно сметище. Там нелегалните мигранти минават, както си искат и по какъвто си искат начин“, смята Костадинов, цитиран от БТА.

Той отново обвини настоящото редовно правителство, че е „сключило сделка“ с Австрия срещу частично влизането на страната ни в Шенген за водните и въздушните граници.

От „Възраждане“ отправиха и въпроси към българското правителство и премиера Николай Денков. „На базата на какво българското правителство очаква пълноправно влизане в Шенген, щом на границата ни чуждите граничари са колкото нашите? Знае ли някой, че нашата граница се пази от чужди полицейски патрули с чужди коли? Имаме споразумение с „Фронтекс“, но то е за вътрешността. Аз с очите си видях граничен патрул на унгарската полиция, с унгарска кола. Има румънски, гръцки, австрийски и естонски патрули. Това е позор“, смята Костадинов.

„Какъв е броят на лицата, за които България е отговорна и които Австрия ще изпрати обратно? На това нямаме отговор“, попита още лидерът на „Възраждане“. Той цитира данни от Агенцията за бежанците, според които, по думите му, капацитетът на бежанските центрове е запълнен над 80 на сто.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ