Хаос в ямболско училище: Родител налага ученик, а директорката иска тишина, защото иде конкурс

училище ямбол

Истински хаос цари в ямболското училище НУ „Св. св. Кирил и Методий“, твърдят Яни и Нели Султанови, родителите на 9-годишния Д.С. Те потърсиха Флагман.бг, за да дадат гласност на проблем, обвързан с физически и психически тормоз спрямо детето им от бащата на негова съученичка.

Твърдят, че класният ръководител на сина им А.Г. е упражнил насилие и е прекрачила педагогическите норми, а директорката на школото Диана Драгнева нехаела, защото наближал конкурс за постта, който тя заемала като вр.и.д.

Знаем ли в какви условия учат децата ни и дали това, което споделят вкъщи е истина? Нормална ли саморазправата на родител с малко дете чрез нанасяне на ритници и шамари, преценете сами.

Ето какво разказа пред репортер на медията Нели Султанова, майката на 9-годишния Д.С., който е ученик в 3-и клас:

„Всичко започна в началото на ноември, когато синът ми ми разказа, че класната му е изхвърлила закуската му в коша и той цял ден е седял гладен. Впоследствие разбирам, че г-жа А. Г. си е позволила грубо отношение спрямо сина ми и неколкократно го е злепоставяла пред съучениците му, обиждайки го и позволявайки другите деца да го правят. Най-шокиращото за мен беше, когато случайно разбрах, че детето ми е бито от бащата на негова съученичка. Мъжът нахлул в класната стая и е започнал саморазправа. Впоследствие разбрах, че пред очите на директорката този мъж си е позволил да удря сина ми и да му крещи, защото с неговото дете имали някакви дразги. Каквото и да е станало между децата, смятам за недопустимо един родител да си позволи да упражни физическа сила спрямо чуждо дете. Когато излизат от кабинета на директорката, точно пред салона за Физическо възпитание и спорт, този баща е ритал и удрял детето ми. Когато 9-годишният ми син се прибра плачейки вкъщи, разбрах какво се е случило. Камери за видеонаблюдение в учебното заведение уж има, но според директорката – не всички работели. Заведохме сина си на лекар, имаме медицинско удостоверение, което посочва, че върху него е нанесен побой – три кръвонасядания на дясното бедро и едно кръвонасядане и едно охлузване на лявото коляно (Тези увреждания посочва в съдебното медицинско, с което Флагман.бг разполага, като доказателство, проф. Д-р Ст. Киркович от УМБАЛ-Стара Загора – б.а.)

Наложи се да отпишем сина си от занималнята, тъй като там преподавателката е майка на неговата съученичка, чийто баща си позволи да бие детето ми. Всичко това нажежи още повече положението в класа. Разбирам, че децата стават агресивни едно към друго, но да се настройват срещу моя син, да не си играят с него умишлено и това дете да му казва как ще го изгонят от класа, защото майка й била учителка на занималнята, баба й била чистачка в училището и били близки с класната и директорката, не намирам за адекватно поведение на едно дете в 3-и клас. Това е психически тормоз към моето дете. Сами разбирате какво значи да го отбягват и да не си играят с него. Аз като родител как мога да му обясня какво всъщност се случва. Изпратила съм сигнали за случаите до директорката на училището, до РУО-Ямбол и Районната прокуратура в Ямбол“.

От РУО-Ямбол обясняват следното:

„Класната ръководителка била изхвърлила закуската на детето, защото Диян седнал на чина и започнал да я троши и да прави трохи. Никога не му била посягала, не го била дърпала за дрехите и не го била удряла, както твърди майка му. Твърди, че всъщност ученикът е този, който провокирал конфликта с момичето – често я обиждал, дори с нецензурни думи“.

Директорката Диана Драгнева не бе открита за коментар. Флагман.бг й предоставя възможност за право на отговор.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ