Тежък удар за големия бизнесмен Васил Стоянов: Обраха дома му, докато открива новия си ресторант

васил стоянов

Обран се оказа най-богатият самоковец Васил Стоянов. Дървесният бос, който е и бивш общински съветник в града под Рила, бил окраден на 14 януари.

Между 17,30 и 22,30 ч някой успял да разбие дървената дограма на дома му в кв. “Червената земя”. След това срязал касата. Стоянов подал сигнал в полицията, че в нея бил пистолетът “Берета 84 FS”, калибър 9х17, около 200 г. златни накити и 10 000 лв.

Сумата усъмнила криминалистите. Причината – 10 000 лева е максимумът, който човек може да има, без да се налага да доказва доход. Затова ще се проверява дали Стоянов не е излъгал и не е имало повече пари. Възможно е да има и данъчна проверка на мъжа.

Васил Стоянов е бивш общински съветник в Самоков. Описват го като най-богатия човек в града. Занимава се с дървесина. Докато бе в общинския съвет, на няколко пъти Стоянов печелеше търгове за добив на дървен материал. Затова негови колеги питаха няма ли конфликт на интереси и защо общинарят не е подал такава декларация.

Обирът е най-коментираната тема в Самоков. Всички се чудят на дързостта на крадците, посмели да посегнат на един от най-богатите хора в града. А кражбата прилича на сценарий от криминален филм. Упоени били кучетата, порода Турски кангали. Изключени са били СОТ-ът и камерите. Откраднатите пари и злато били в домашния сейф на бизнесмена.

И докато в дома му се вихрил екшън, Васков се забавлявал на откриването на огромния си турски ресторант в Самоков. Той се намира в бившия завод „Мусала“, който бизнесменът закупи преди време. На откриването присъствали много приятели на Стоянов, а той черпел наред за новия си бизнес.

Ресторантът има 320 места, а готвачите били от Турция. В комплекса има разположени още детски площадки, аптека, магазини и други търговски обекти.

„Няма задържан, работи се по няколко версии, имаме насоки относно евентуалните извършители. Всичко е в процес на проверка и изясняване“, казаха от полицията в ефира на Нова тв.

„Надявам се да хванат извършителите“, каза г-н Стоянов.

„Кучето е много зло и пази, затова са го били. Имаше стълба, с която явно са се пазили. Взели са греди от съседа. Явно то им е пречило да влязат в офиса“, добави ограбеният бизнесмен.

„Около 200 фр. накити са откраднати, 10 000 лева и законно притежаван пистолет. Ние живеем тук 22 години. Дори, когато сме в града, не сме заключвали входната врата. Никой никога не е влизал, защото дори една клечка за зъби не е липсвала. Тия хора са изпратени и подведени, че тук има голяма сума пари. Всичко, което плащам и получавам, ми е по банков път. Пари в брой не държа вкъщи“, добави той.

Бизнесменът изрази надежда, че всичко ще бъде намерено.

Бяхме в ресторанта, който открихме наскоро наблизо до вкъщи. Тия хора са били без кола, касата не е много голяма. Някой ни е следил явно като влизаме и излизаме от ресторанта. Това е индустриална зона, само ние живеем тук, удобно място е за кражби. Има записи от камери“, уточни Стоянов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ