ГОРДОСТ! Йоан и Цветелина спечелиха титлата на смесени двойки на турнир по тенис на маса в Турция

йоан и цветелина

Българските национали Йоан Величков и Цветелина Георгиева спечелиха златен медал на смесени двойки при юношите и девойките до 19 години на ранкинг турнира от веригата за Световна купа по тенис на маса за младежи (WTT Youth Contender), който се провежда в Анталия, Турция.

16-годишният Величков и 18-годишната Цветелина взеха титла при дебюта си като дует, след като на финала двамата победиха Елсуърт Лъ и Клоуи Лай (Сингапур) с 3:2 (11:8, 11:9, 4:11, 8:11, 14:12) гейма.

Преди това в четвъртфиналите българите постигнаха победа с 3:2 гейма над едни от фаворитите на турнира – Мин Ин Лоу и Хин Яо Лоу (Сингапур), а в полуфиналната среща националите ни надиграха представителите на домакините от Турция Арда Кекилиоглу и Нихат Небха с 3:1.

Величков и Георгиев продължават с много силното си представяне и в турнира на сингъл, където в петъчния ден ще играят в полуфиналите. При юношите Йоан ще спори за място на финала с турчина Мехмет Карабога, докато при девойките Цветелина ще има за съперничка представителката на Германия Жосефина Нойман, предава БНТ.

В същото време България имаше успешно представяне и в надпреварата при момчетата и момичетата до 13 г., където Виктор Димитров, Мирослав Шмид и Белослава Балканска се окичиха с бронзовите медали.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ