В Пловдив няма да има инсталация за рециклиране на гуми

1971879

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) прекрати административното производство по реда на Закона за опазване на околната среда и Закона за биологичното разнообразие процедура за инвестиционно предложение „Изграждане на инсталация за рециклиране на отпадъчни автомобилни гуми, чрез иновативна безотпадна пиролизна технология 2-ро поколение за получаване на екологично чисто пиролизно масло, карбон, газ и стоманена тел“ в гр. Пловдив с възложител „Еко Енерджи 50“ ООД.

Причина за това е недопустимост на инвестиционното предложение с изискванията на Наредбата № Н-4/02.06.2023 г. за условията и изискванията, на които трябва да отговарят площадките за съхраняване или третиране на отпадъци, за разполагане на съоръжения за третиране на отпадъци и за транспортиране на производствени и опасни отпадъци и по-конкретно липсата на минимално отстояние от 500 метра между площадката на планираната инсталацията и редица обекти, подлежащи на здравна защита, което екоинспекцията е съгласувала с Регионалната здравна инспекция – Пловдив и Община Пловдив.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ