Обявиха грипна епидемия в Пловдив

Screenshot 2024-01-19 at 14.01.16

Обявиха грипна епидемия в Област Пловдив. Това стана ясно след проведеното заседание на Областния оперативен щаб във връзка с противодействие на епидемията.

„Броят на отсъстващите ученици не е тревожен, ще продължим да следим тези данни. Мерките ги обявяваме от 22 до 28 януари включително. Тоест за следващата седмица. Заболеваемостта в Пловдив е 206 на 10 000 души население. В началото на седмицата бяха 12%, а сега са стигнали 17% затова и взимаме мерки. За допълнителни мерки или ограничаване на сегашните ще се говори според динамиката на случаите”, заяви директорът на РЗИ Пловдив д-р Сийка Димчева, която представи общата картина на заболеваемостта.

Тя добави, че от вчера 30% от изпратените проби са с наличие на грип А. Именно това е дало основание днес щабът да бъде свикан.

„Въвежда се отлагане на профилактичните прегледи, отлагане на задължителните имунизации, ограничаване на свижданията, засилен филтър в учебните и детски заведения, като по-често проветряване. Броят на отсъстващите ученици не е тревожен, ако има промяна винаги сме готови да съберем щаба и да вземем нови мерки”, добави още тя.

Председател на щаба бе д-р инж. Илия Зюмбилев – Областен управител на област Пловдив.

Приетите решения ще бъдат публикувани и в интернет страницата на Областна администрация Пловдив и разпространени до заинтересовани лица.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ