Представиха начина да има нови полети от Пловдив

Screenshot 2024-01-19 at 18.14.26

Летище Пловдив взе участие с презентация в събирането на Тракийски туристически район, състояло се днес в Дома на културата „Борис Христов”. Срещата се проведе по инициатива на министъра на туризма Зарица Динкова.

„Тук сме, за да представим Фонда за развитие на Летище Пловдив, както и самото летище и перспективите за развитие, както и как това ще помогне за развитие на целия туристически район”, заяви председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

Добави, че основната тема е как туристическия район „Тракия” да намери едно достойно място с потенциала, който има.

„Неизбежно това един от големите фактори за това е Летище Пловдив като южната врата на България, през която да влязат туристите, за които работим съвместно с Тракийски туристически район”, добави още Ангелов.Срещата се организира със съдействието на Община Пловдив и кмета Костадин Димитров. На срещата присъстваха Председателят на Съвета по туризъм Любозар Фратев, зам.-кмета по култура Пламен Панов

Повод за събитието е поставяне на дневен ред на предизвикателствата и възможностите пред Тракийски туристически район, както и набелязване на приоритети за успешното му функциониране в полза на общините.

На срещата бяха поканени представители на 35-те общини, които с решение на Министерски съвет попадат на територията на Тракийски туристически район.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ