Майката на Иванчева: Не искам да й кажа, че детето е болно, да не я притеснявам. Може да го дадат в дом

Десислава Иванчева

„Трябва да съм здрава, за да мога да отгледам това детенце поне още 2 години или 3, зависи колко“, това каза пред bTV майката на Десислава Иванчева – Любка, която отглежда 2-годишния си внук Валентин-Александър сама.

През 2018 г. Иванчева, която беше районен кмет на „Младост“, Десислава Иванчева беше показно арестувана в центъра на София. Съдебният процес срещу нея протече при голям обществен интерес и продължи четири години и половина.

В крайна сметка Върховният касационен съд (ВКС) постанови 6-годишна ефективна присъда. Тя е за искане на подкуп от близо 190 000 евро чрез посредник, от които според съда е получила 70 000 евро. От ноември 2022 г. Десислава Иванчева излежава присъдата си в женския затвор в Сливен.

„Може да ви звучи смешно и нереално, но аз си казвам: „Боже Господи, дай ми да живея точно толкова, колкото Деси да се прибере, пък после, ако искаш, ме прибери“, но засега трябва да съм здрава и силна, за да мога да отгледам тази малка душичка, защото аз ако си отида, това дете не знам какво го чака. Може би ще го дадат в дом „Майка и дете“, а той не заслужава, душичката“, каза още 81-годишната майка на Десислава.

Любка заяви, че са подали молба за предсрочно освобождаване на дъщеря ѝ след излежаване на половината от присъдата ѝ. Десислава Иванчева не крие, че е забременяла с донорски материал.

Бабата на Валентин-Александър го описва като кротко дете, което понякога се инати. Тя казва, че е контактен, обича да си играе и се храни добре.

По телефона майка и дъщеря най-често си говорят за детето.

„Иска да го чуе и винаги казвам, че е добре. Никога не искам да кажа, че е болен, за да не я притеснявам. Сигурно и тя крие, когато не е добре“, сподели тя.

Десислава Иванчева взима лекарства за тумор в главата. В момента той е в застой, но майка й разкри, че почти всичките й зъби се клатят.

„Според закона Деси е виновна и много хора се обаждат по телефона, пишат и в социалните. Всеки има право на мнение, така че аз като майка много ясно, че трябва да защитя дъщеря си… и аз искрено вярвам, че тя не е способна да направи това нещо, за което е осъдена. Аз не съм очаквала, че толкова много хора ще ми се обаждат по телефона и ще ми благодарят, много от тях не познавам. Въобще изпращат подаръци, храна, детски играчки, някои изпращат и дребни суми пари“, разказа 81-годишната жена.

Тя отрече спекулациите, че Десислава Иванчева е забременяла, за да избегне присъдата си:

„Доказано е, че Десислава много, преди да стане кмет, е правила опити за инвитро. Тя искаше да има детенце. И Господ ѝ го даде. Тя заслужава това детенце, защото много е желано и искано“.

Любка Иванчева разкрива, че това, което я крепи е детето, което ще даде утеха на дъщеря й в живота.

„Нищо, че сега е в затвора, тя ще се прибере, а детенцето ще остане при нея“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ