Гришо и Новак Джокович ,,поведоха“ на бунт тенисистите срещу безумно правило в Australian Open

григор димитров

Григор Димитров и Новак Джокович скочиха на ново правило, което бе на път да вбеси всички тенисисти на „Аустрелиън Оупън“.

Става дума за промяна, която се отразява зле на концентрацията на играчите, а това е един от ключовите елементи за успех в тениса. Организаторите на турнира позволиха на зрители да заемат своите места около корта след всеки гейм, а не на всеки два гейма, когато има и малка пауза. Най-скандалното е, че много от тенисистите дори не са били уведомени за новото правило.

„Не бях наясно с този регламент – призна Григор Димитров. – Моят треньор ми каза непосредствено преди първия мач. Мисля, че много от другите играчи също не бяха запознати. Би било по-добре, ако такива промени първо се обсъждат с нас. Тенисистите също трябва да участваме във взимането на подобни решения. Все пак ние играем на корта. Искаме да се представяме добре, и то не само заради себе си. Играем за публиката, за семейството, за своя екип…“

Новак Джокович, който имаше сериозни проблеми с организаторите на „Аустрелиън Оупън“ по време на пандемията, се опита да бъде по-дипломатичен, предава България Днес.

„Не знаех нищо за новите правила“, заяви Ноле на директен въпрос по темата по време на официална пресконференция. Думите на Джокера са изтълкувани от мнозина наблюдатели като елегантна критика. Коментаторите са категорични, че е неприемливо десеткратният шампион в Мелбърн и настоящ номер едно в света да не знае за промяна, която пряко засяга развитието на играта. Освен това Григор Димитров и Новак Джокович са членове на Съвета на играчите на ATP.

Как ще бъде разрешен конфликтът между организаторите на „Аустрелиън Оупън“ и тенисистите, предстои да разберем. Григор Димитров вече си стегна куфарите от Австралия, след като отпадна изненадващо от португалеца Нуно Боржеш с 1-3 сета в третия кръг. Рекордьорът по спечелени титли от Големия шлем Новак Джокович пък си осигури място на четвъртфиналите. 10-кратният шампион в Мелбърн размаза французина Адриан Манарино с 6:0, 6:0, 6:3 по-рано днес.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ