Варненци се вдигнаха заради емблематичната къща във Варна: Ще има ли публичен бойкот?

bulevard-slivnica-20-aristokratichna-kyshta-sgrada-Copy

В интернет тече петиция във връзка със знаковата сграда на центъра на Варна, намираща се срещу хотел “Черно море”. Припомняме, че преди два дни стана ясно, че бетонирането на двора на емблематичната за града къща, е било спряно, след получен от кмета сигнал за строителните дейности в имота

В петицията към този момент са се подписали над 300 души, от които повечето са варненци.

В нея има призив, отправен към кмета на Варна, Камара на Съюза на Архитектите – Варна, РДНСК – Варна, НИНКН и ресторанта, който се разполага до къщата.

Ето какво пишат гражданите, създали петицията:

Във връзка с премахването на оградата на знаковата сграда срещу хотел “Черно Море” във Варна, и последвалото изливане на бетон в двора, настояваме да се предприемат стъпки, които да окуражат инвеститора да върне двора в оригиналния му вид, както е показан на снимката. Като потребители си запазваме правото да призовем за публичен бойкот на ресторанта, ако продължи погрома над културното наследство на Варна. Време е да осъзнаем, че историята ни е обща и за нея няма нотариален акт.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ