Искрен Митев адвокатства на Лорер и Василев: Няма нищо нередно! Твърдението за зависимост е абсурдно

искрен митев

„Николай Денков и Мария Габриел получиха наградата за политици на 2023 г. Аз ще им се доверя за онова, което решат да направят при ротацията. После то ще бъде обсъдено вътрешно. Ще ги подкрепя, каквото и да решат. Вярвам на обективната им оценка”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” депутатът от ПП-ДБ Искрен Митев.

По отношение на избора на конституционни съдии той добави, че алтернативата е била или Атанасова и Белазелков или Белазелков и кандидата на „Възраждане”.

„Атанасова заменя друг депутат на ГЕРБ в Конституционния съд. Кандидатурата ѝ показва, че ГЕРБ не са се поучили от грешките си. Отново издигат човек много свързан с партията, докато ПП показва един различен тип отношение към тези номинации”, каза народният представител.

Той коментира и проверката за сделки с имот в София. Прокуратурата сезира Комисията за противодействие на корупцията по сигнал на Гражданско движение „Боец“ срещу Даниел Лорер и финансовия министър Асен Василев.

„Имаше поредица от изявления от страна на Василев и Лорер, както и на МФ, които опровергават внушенията от статия с твърдения за зависимости. Всичко е на светло, а плащанията са направени по банков път“, каза Митев.

По думите му сградата, обект на медийно внимание, е била развалина, а те са я превърнали в офис до ключ.

„За разлика от подобни сделки в миналото, сега всичко е направено през агенции и банки. Твърдението за зависимост е абсурдно. Целта на тази статия е да кажат: „Те са като тях“. Но не, не сме. Важно е истината да излезе наяве и да стане ясно, че няма нищо нередно в тази сделка”, каза Митев. И допълни, че на сайта на Министерството на финансите има пълна информация по казуса.

Според него твърденията, че Василев е пазил интересите на фирма за винетки чрез промени в ЗОП, също не отговорят на истината.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ