Народът е бесен! 6 години ще лежи 25-г. Алекс, убил Валери Дъбов и посегнал на още 2 лица

алекс димитров

Шест години затвор е окончателната присъда за 25-годишния Алекс Димитров, който уби Валери Дъбов в Кюстендил.

Преди дни ВКС се произнесе с окончателно решение по делото за убийството на Валери Дъбов и опит за убийство на още две лица в Кюстендил, предава 24 часа.

Скандалният случай бе от нощта на 17 февруари 2019 г. Тогава в центъра на града възниква конфликт между две компании. Алекс Димитров е намушкал с нож Валери Дъбов, който умира на място, и е направил опит за убийство на С. К. и М. П.

На първа инстанция Окръжният съд в Кюстендил даде 19 г. затвор за убиеца. На втора инстанция обаче Софийският апелативен съд обаче намали наказанието на 6 г. Това решение бе потвърдено и от ВКС. Съдиите приеха, че Алекс А. Димитров е действал при условията на неизбежна отбрана по отношение на пострадалия М. П., поради което го оправдават изцяло по тази част от обвинението. По отношение на пострадалите С. К. и Валери Дъбов, въззивната и касационната инстанция приемат, че подсъдимият е действал при превишаване пределите на неизбежна отбрана, доколкото същият е възприел действията на тези пострадали като непосредствено, предстоящо нападение, поставящо го във физическа опасност. Предвид това, престъплението е преквалифицирано като умишлен опит да умъртви повече от едно лице, при превишаване пределите на неизбежна отбрана. На подсъдимия е определено наказание „лишаване от свобода“ в размер на 5 години, което е увеличено с 1 година, поради предишно осъждане, и окончателното наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 години, следва да бъде изтърпяно от А. А. Д. при първоначален режим „строг“.

Решението на ВКС е окончателно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ