Зам.-министър Запрянов предупреди за военна опасност: Не сме защитени от балистични ракети

атанас запрянов

Страната ни не е защитена от атака с балистични ракети и спешно се нуждае от модернизация на системите си за противовъздушна отбрана. Това обяви пред Нова телевизия заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов.

Все още няма договори за разполагане на нови ПВО системи, но се водят разговори. Нашите ПВО системи са стари и с намалели способности. България в момента няма противоракетна система, обясни Запрянов.

Той уточни, че това е била една от темите на разговор при посещението му с военния министър Тодор Тагарев в САЩ. Според Запрянов тези договорености няма да бъдат променени дори и Доналд Тръмп да спечели изборите тази година.

България обаче трудно ще се сдобие със системи „Пейтриът“, защото производството е малко и дори да бъдат поръчани сега, ще са налични след 8-9 години, посочи заместник-министърът.

Според него Балканите са уязвими, защото са стара зона на руски интерес. Затова и НАТО взима мерки, като предстоящото и мащабно учение. По думите на Запрянов по време на учението ще се осъществи прехвърляне на огромно количество военни от САЩ към Европа.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ