БСП и Ваня Григорова спешно събраха журналисти: Може ли да бъде свален Васил Терзиев!?

1-39-1280x897

„Няма да позволим нашата победа на местните избори да бъде открадната и затова ще се борим докрай пред съда. Местните избори бяха изключително успешни за нашия кандидат. Резултатът, който постигнахме, беше плод на нашия труд. Градът в момента виждате сами е в бедствено положение“.

Това каза на брифинг Иван Таков от БСП-София във връзка с оспорването на резултатите от изборите, бюджета на столицата и кризата в общинския съвет.

Те допълниха, че искат да се установи дали въпросните флашки са били манипулирани. Има съставени над 400 протокола за машинното гласуване, което потвърждава, че сериозна част от избирателите не са могли да упражнят правото си да гласуват с машина.

„Дори част от флашките липсват, в големи училища и голям брой избиратели, за които не е ясно дали може да се провери как е гласувано, което може да промени целия вот. За сега обаче се изчаква съда да вземе решение“, допълниха столичните социалисти.

„Времето за преговаряне приключи, градът и жителите нямат повече време за губене. Трябва да се гледа и бюджет. Срещата за него миналата седмица се провали, утре ще опитаме пак. Бюджетите на ГЕРБ, знаете много добре, сме критикували винаги“, допълни още той.

Действията на господин Васил Терзиев се разминават с очакванията. Ние ще опитаме да предложим подходящ бюджет, но наистина не видяхме значителни промени в него. На първо място се вижда, че ние сме много зависими от имотния пазар. След като бюджетът разчита на имотните сделки, трябва да има добре разработена политика по казуса“, каза Ваня Григорова.

„Заплатите в момента също не могат да бъдат покрити и това трябва да се промени. По отношение на здравеопазването няма предвидено увеличение на средствата. Не се изпълняват поетите ангажименти към момента. В сектор „Култура“ положението е сходно и този проблем отново не се решава в бюджета“, добави тя.

„Винаги сме държали на децентрализация на бюджета, трябва да се хванем сериозно на работа, а ние от БСП не сме спирали да работим. Затова още веднъж ще повторя, че времето за шикалкавене приключи“, посочи Иван Таков.

По думите му има приета от съда експертиза, която „ясно и категорично показва, че в над 90% от анализираните протоколи има разминаване в подадените и отчетените данни“.

„Това е нещо, което казахме веднага след изборите – виждаше се с просто око. Анализирани са 1/6 от секциите с машинно гласуване. Съдът, въз основа на тази експертиза, разшири обхвата – да бъдат проверени и останалите секции“, допълни Таков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ