Скръбна вест разплака България: Внезапно почина големият писател Христо Карастоянов

христо карастоянов

Писателят Христо Карастоянов си отиде, съобщиха негови приятели. Карастоянов е роден в Тополовград през 1950 г., дълги години работи в Ямбол, където е бил драматург и директор на театъра.

Много приятелства го свързват с Хасково. Доста години той бе колумнист в хасковския вестник „Новинар юг”. Рубриката му „Снесени от вихъра” се радваше на огромен читателски интерес.

Той е сътрудничил и на други медии. Първата му публикация във вестник е карикатура. Първата му книга се казва „Пропукан асфалт“ и е издадена през 1981 година. Следват много други, за които е отличен с награди. Последната му книга „Петият вагон и други истории” излезе от печат миналата Карастоянов е автор на повече от 30 значими романа и сборника с разкази.

Романът на Христо Карастоянов „Една и съща нощ“, посветен на Гео Милев, е отбелязван от критиците като една от най-важните български книги на отминалото десетилетие. За нея той получава и няколко големи литературни награди, а Иван Добчев поставя по нея спектакъла „Гео“ на сцената на Народния театър, пише Флагман.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ