Шофьор отнесе глоба и остана без книжка, хванаха го да дрифти в центъра на Пловдив

shofyor-otnese-globa-i-ostana-bez-354

Шофьор на БМВ отнесе 3000 лв. глоба и остана без книжка за една година, след като е бил заловен да дрифти в близост до 4-то РПУ в Пловдив.

Случаят е от 11 ноември 2022 г., става ясно от решение на Районен съд – Пловдив. Шофьорът е бил заловен след 22 ч. въпросната вечер. Той е управлявал личния си автомобил БМВ 320И, като по делото е записано, че е предприел действия „дрифт” на кръговото кръстовището на ул. „Петко Д.Петков” и ул. „Богомил”. По това време в непосредствена близост се намирала и патрулка, като органите на реда станали преки свидетели на нарушението.

Веднага след това полицейските служители спрели въпросният автомобил, представили се и поскали документите. В БМВ-то пътували двама души. Органите на реда установили и, че автомобила на нарушителя не е преминал технически преглед. За действията си, водачът бил глобен с 3000 лева, а шофьорската му книжка отнета за 12 месеца. Получил и 50 лева акт, заради липсата на технически преглед.

Недоволен от последствията решил да обжалва санкциите в съда. Пред магистратите твърдял, че колата му поднесла, защото било мокро и неволно загубил контрол над нея. Според справка на НИМХ обаче се доказало, че времето е било сухо и тези твърдения не били приети от съдебния състав.

С оглед обществената заплаха която представляват действията на шофьора и евентуалните последици, които можели на настъпят от тях, магистратите потвърдили наложените санкции на шофьора.

Решението може да се обжалва пред Пловдивския административен съд.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ