От страх ли, от студ ли, хора с маски тръгнаха из Варна

1978033

Десетки варненци тръгнаха с маски по улиците в града. Част от тях не ползват типичните, познати защитни средства от пандемията по COVID-19, а са скрили лицата си зад дебели шалове.

Не е ясно, дали страхът от заболяване или ниските температури са принудили варненци да си припомнят времето, когато всички бяха дегизирани по улиците.

Припомняме, че вчера във връзка с обявената грипна епидемия от 25 януари до 31 януари, Община Варна разпореди на всички общински звена стриктно да изпълняват предписанията на Регионалната здравна инспекция.

Училищата във Варна са в редовен режим на обучение. При над 30% заболеваемост, всяко училище семо преценява дали да прекрати присъствените занятия.

Общинските лечебни заведения също са уведомени да приведат в изпълнение изготвените планове за грипни епидемии. Преустановяват се свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и специализираните институции за предоставяне на социални услуги на деца и възрастни.

Препоръчително е носенето на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба от всички лица, които се намират в закрити обществени места, в т. ч. транспортни средства за обществен превоз, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и други, се посочва още в заповедта на РЗИ.

Забраната не се отнася за улици, площади, градини и паркове, но вече има хора, които се разхождат из града със защитни средства на лицето.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ