Строителна ограда „цъфна“ около емблематична варненска сграда

1978798

Строителни пана опасаха нова сграда в центъра на Варна, която се намира отново на бул. „Сливница“ – в непосредствена близост до придобилите изключително голям обществен отзвук строително-ремонтни дейности в двора на известен ресторант на ъгъла на булеварда и ул. „Петко Каравелов“.

Този път строителната ограда е около част от хотел „Черно море“. Там скандал обаче не може да бъде търсен от будни граждани, тъй като от повече от 3 години по него текат мащабни ремонтни дейности, свързани с модернизацията на хотелския комплекс, както и подобряване на енергийната му ефективност.

Хотел „Черно море“ във Варна е едно от най-емблематичните модернистични сгради в морската столица и е изградена през 60-те и 70-те години на 20 век. Архитект на сградата е Симеон Димитров. Със своите 72,2 метра тя е една от най-високите сгради във Варна и 30-ата по височина в България.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ