7-ми провал, не избраха и човека на Лена за шеф на СОбС! Терзиев: Давам ви още един час за бял дим

payimage-613421-1280x941

След седми опит Столичния общински съвет отново не успя да си избере председател. По време на заседанието от ПП-ДБ и „Спаси София“ предложиха соченият за близък до Лена Бориславова, Цветомир Петров за шефското място в СОС.

От БСП заявиха, че не се отказват от своята кандидатура в лицето на Диана Тонова, а от ИТН предложиха отново Пламен Даналиов.

При първото гласуване Петров успя да събере едва 23 гласа, срещу 9 да Тонова. Това наложи второ гласуване, което отново не успя да излъчи председател. При втория опит Цветомир Петров събра само 26 гласа.

Кметът Васил Терзиев пък се обърна към общинските съветници, че иска в рамките на следващия час да потърсят какъв да е пътят, за да надскочат предизвикателството. „Вече е време да видим този бял дим, за който всички говорят“, обяви Терзиев. По думите му днес е имало конструктивни разговори, но това не се видяло в резултатите.

Карлос Контрера предложи още днес да се проведат тези разговори и да се върнат обратно в 13:30 и да продължат работа по пореден избор за председател.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ