Предупредиха Терзиев: Или спираш със „Спаси София“, или отивате на избори и там няма да хванеш и 23-ма

1-80-1280x1135

Преговорите за избор на председател на Столичния общински съвет трябва да се водят от кмета на София Васил Терзиев. Това смята бившият председател на СОС Владимир Кисьов. „Той е най-заинтересован да има общински съвет. Трябва да се освободи от зависимостта на „Спаси София”, смята той.

Кисьов определи ситуацията в СОС като „пълна безотговорност, безхаберие и хаотичност”. „Такова нещо историята в България не познава. Не за първи път се случва партията с най-голямо мнозинство да не може да излъчи председател, но никога не се е случвало кмет да не участва и да не може да си осигури механизма за работа”, посочи той.

Кисьов критикува предложенията на „Спаси София” за председател. „Бонев беше водещата личност в преговорите. Той е човек, който заявява, че няма да работи с 1/3 от общинските съветници. Това значи, че не мисли за София, а за себе си. Как никой не предложи единствения, който познава София и може да бъде водеща и обединяваща личност – Вили Лилков, и да се приключи тази сага”, каза още той.

Бившият председател на СОС призова Терзиев да влезе в ролята си и да води разговорите. „Ако се стигне до нови избори, от „Продължаваме Промяната” трябва да са сигурни, че няма да имат 23-ма съветници, след като не могат да си осигурят мнозинство сега”, е мнението му.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ