Пловдивчанин, заловен с хероин за 46 хил. лв., се размина с условна присъда и глоба

Image_16922998_40_0

3-годишна условна присъда договори пловдивчанин, хванат на Централна гара с хероин за 46 020 лв. Той ще трябва да плати и 5000 лв. глоба.

Мъжът беше задържан на 17 септември м.г., заедно със своя съучастничка. Двамата отишли с влак до София, откъдето се снабдили с наркотика. При прибирането им в Пловдив обаче са били хванати от служители на реда. Установеното у тях количество хероин е 397 грама. Целта на покупката е била разпространение.След ареста, съдът определи на мъжа най-тежката мярка за неотклонение и той остана зад решетките. Той е признал вината си и така е получил минимума, предвиждан от закона за извършеното престъпление. Изпитателният срок на присъдата му е 5 години.

Извършителят трябва да плати 2656 лв. разноски по делото. Наказателното производство срещу съучастничката му все още не е приключило.

Решението, с което Окръжният съд в Пловдив е одобрил споразумението, е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ