Нови скандални подробности за тъщата дипломат, убила Пейо: Българите в Тайланд страдат заради нея

красимира

Прекомерните амбиции на една жена за съжаление направиха така, че посолството ни в Тайланд да бъде закрито през 2011 година. 13 години по-късно България няма посолство, стотици, да не кажа хиляди българи тук сме без никаква защита от страна на българската държава. Това съобщи пред бТВ Панчо Благоев, журналист, който живее в Банкок.

Той коментира закриването на българското посолство в Тайланд след скандал, възникнал след обвинение към посланика Камен Величков от консула Красимира Трифонова за сексуален тормоз. Трифонова е в ареста, обвинена в убийството на зет си Пейо Пеев.

Самият Благоев пристигнал в Банкок две години по-късно, но бил запознат със случая на сексуалния тормоз.

Сградата на посолството ни е в един от най-скъпите квартали в Банкок. Сградата се използва все още, но не знам за какво, обясни Благоев.

Мога да напиша хорор роман за това как трябваше да легализирам документите за брака ми с моята съпруга тук, в Банкок, преди 5 г. Пътят е Банкок-Пловдив-София-Ханой-Банкок. И всичко е заради липсата на организация, разказа Благоев. За най-малкия документ се пътува или до Ханой, или до Джакарта.

Има българско консулство тук с шеф тайландски бизнесмен, но съм ползвал два пъти неговите услуги. Много е неприятно и е свързано с разходи и нерви, разказа още Благоев.

В момента хиляди българи пътуват в Тайланд – имат невероятни проблеми заради визите, които вече се издават в Букурещ, допълни журналистът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ