Костадин Димитров: Целите на бюджета на Пловдив са плавен преход и начало на нови проекти

Image_16924069_40_0

Целите са плавен преход от стар към нов мандат и начало на нови проекти. Това заяви кметът Костадин Димитров по време на общественото обсъждане на бюджета на община Пловдив за 2024 г.

Както вече писахме, проектобюджетът на града е 683 918 800 лв. Днес управата на Пловдив запознава гражданите с плана за приходите и разходите през тази година. „Това, което трябва да покрие настоящият бюджет, е изграждане на нови инфраструктурни проекти и завършване на започнатите, мащабни инвестиции в образователната система – ясли, детски градини, училища, общежития, развитие и благоустройство на градската среда в центъра и кварталите“, посочи Костадин Димитров. Сред целите на общината са още социални и административни услуги на високи нива, чистота, проектиране на паркове и изграждане на културна инфраструктура.

„Не съм привърженик на това да поставяме етикети на един бюджет в началото на годината. Той трябва да се оценява в края, на база анализите дали е постигнал своите цели и дали е изпълнен в своята приходна и разходна част, както е заложено“, каза зам.-кметът по финанси Женя Петкова. По думите ѝ е много важно общината да изпълни поетите финансови ангажименти, но без да поставя в риск финансовата стабилност на Пловдив.

Екипът на Костадин Димитров е планирал приходи от 683 918 800 лв., от които 383 772 473 лв. от държавата. Заложени са местни приходи в размер 300 146 327 лв. От тях 21 313 928 лв. ще бъдат използвани за дофинансиране на делегирани от дейности.

В законовия срок преди обсъждането са постъпили 3 писмени предложения към проектобюджета – две от тях са свързани с пари за Математическата и Хуманитарната гимназия. Третото е от групата на „Съединени за Пловдив“, които имат 19 идеи, чиято реализация би струвала около 15 млн. лв., съобщи главният секретар на общината Ангелина Топчиева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ