Костадин Димитров за новата Математическа гимназия: Няма да е стандартно училище

185-mln-leva-shte-e-parviiat-etap-mg-to-972

700 000 лева са предвидени в бюджета на Пловдив за новата сграда на Математическата гимназия. Сумата е планирана за изработване на проект за учебното заведение, стана ясно по време на публичното обсъждане на проекто бюджета на града.

„Не се говори за конкурс и имам усещане, че ще е на инженеринг“ – отбеляза Ивайло Спасов и попита дали в средствата по програмата на МОН е предвидено да се проведе конкурс.

Кметът Костадин Димитров и заместникът му Владимир Темелков категорично подчертаха, че за новата сграда ще бъде обявен конкурс и ще се избере най-добрият проект.

„Няма да е стандартно училище, ще се съобразим с реалността, но няма да е и мащабно, както беше предвидено в стария проект с общежитие и аула“ – отбеляза Димитров.

Темелков уточни, че е направено добро техническо задание, в което се залага развитието на гимназията. Техническото задание е за изпълнение на 3 етапа. Само първият етап е остойностен на 18 милиона лева, а по програмата на МОН се отпускат 7,5 милиона лв.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ