Община Пловдив купува електробуси на лизинг?

reis-618

Още тази година Пловдив може да има електрически автобуси, обяви по време на общественото обсъждане на проекто бюджета за 2024 г. кметът Костадин Димитров.

Градоначалникът изрично подчерта, че общественият транспорт е негов приоритет.

„В областта на транспорта имаме краткосрочни и дългосрочни мерки. Сред краткосрочните са контрол на превозвачите, борим се да има по-висок ръст на изпълнение. Дългосрочните мерки предвиждат „Екобус“ да заработи и ние активно работим по това направление“ – обясни Димитров.

Администрацията подготвя кандидатстване за финансиране по европейски проекти, като там процедурата може да продължи 2 години, което е прекалено дълъг срок само за две линии. Затова не се изключва възможността новите превозни средства за общинското дружество „Екобус“ да се вземат на лизинг, коментира кметът.

Главният секретар на общината Ангелина Топчиева уточни, че ако се избере вариантът лизинг, който се третира като общински дълг, гражданите ще бъдат своевременно уведомени, както изисква законът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ