Крум Зарков: Пеевски, говориш глупости! В президентството няма кеш, намери друг обект за ругатни

payimage-577794

„Кеш няма, вътре е светло. Това са глупости, които г-н Пеевски говори и бих го призовал, ако знае нещо, да отиде в прокуратурата да го каже. Ако не, да намери друг обект за своите ругатни“. Това заяви пред БНТ Крум Зарков, съветник на Румен Радев по правните въпроси.

Той беше категоричен, че президентът не е нарушил Конституцията, като е оспорил избора на новите съдии и не е присъствал на клетвата им. На критиките на предшественика на Радев – Росен Плевнелиев, отговори така:

„Самият г-н Плевнелиев не опорочи ли такава процедура или се лъжа? Има страшно много депутати, които искат президентът да не им пречи да си развяват коня – не изключвам възможността те да поискат импийчмънт, но бих се учудил“, коментира Крум Зарков.

Съветникът обясни, че решението на президента да не присъства на клетвата на новите конституционни съдии има символен характер, защото „показа, че има един човек и една институция, които не приемат ненормалното да ни се представя като нормално“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ