Свиленски: Пеевски закъсня с критиките към Радев! От БСП сме подавали сигнали до прокуратурата

Георги Свиленски

Много преди Делян Пеевски да започне със силно критичната си реторика по отношение на президента Румен Радев, БСП е сигнализирала за тези проблеми и е подавала сигнали в прокуратурата. Това каза пред Националната телевизия заместник-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски.

„По тези въпроси, по които г-н Пеевски хвърля бомба, след която г-н Борисов се скри, не говори, не идва 3 дни в парламента, ние от БСП всички тези сигнали, които идват до нас, сме ги пратили на прокуратурата. И по сигнала по продажба на имот в кв. „Изгрев“ в София (по времето на служебния кабинет), продаден за 300 хил. лева при пазарна цена 2 млн., за договора с „Боташ“, сигнал за скандала с горивата в Министерството на правосъдието и на енергетиката…“, изброи в конкретика Свиленски действията на „Позитано“ 20 срещу „Дондуков“ 2.

Поне 4 или 5 са общо подадените в прокуратурата сигнали от страна на социалистите, които са насочени срещу служебните кабинети на президента. Няма обаче засега никакво движение по тях, възмути се социалистът.

Свиленски продължи с критиките и към лидерите в „некоалицията“: „Борисов явно не иска да вземе отношение. Той знае ли нещо, чувал ли е нещо? Той е лидер на най-голямата парламентарна група. Г-н Пеевски хубаво в парламента казва „тъмната стаичка, пътят на Копринката, Сотир Ушев“ и т.н., обаче нека да отиде да напише и да го занесе в прокуратурата. Защото пред телевизиите е лесно да се говорят тези неща.“

Според представителя на „столетницата“ обаче едва ли ще се стигне до процедура по импийчмънт на държавния глава, защото имало редица изисквания и условия, за да се случи това. А по отношение на призивите към Радев да направи партия и да се яви на избори – президентът не бил спирал да прави политически проекти – „Продължаваме промяната“ и „Български възход“, смята Свиленски. А целта на тези проекти била от своя страна да се ерозира подкрепата към БСП.

Порочни практики като тези при служебните кабинети стават и сега, добави той. Очевидно обаче не ставали по времето на кабинета „Петков“ от по-миналата година, в който вицепремиер бе лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Такива неща не е имало тогава, затова бяхме свалени и издържахме само 7 месеца. Защото когато се сблъскат идеите с парите, обикновено печелят парите, а идеите отстъпват“, отчете с горест народният представител.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ