Жените на Алексей Петров на нож след убийството. Ето кой взима империята му, оценявана на 300 млн. лв.

алексей петров 1

Разбунилото преди няколко месеца духовете в светлия и сенчестия бизнес убийство на Алексей Петров, даде началото на кански раздори в бизнес империята му, оценявана на 300 млн. лв. Разстрелът на бившия съветник на ДАНС извади на показ и нещо неподозирано – макар и в последните години да бе разделена с Трактора, бившата му спътница в живота Ива Павлова, която е майка на 26-годишната му дъщеря Деляна, се оказа съсобственик в повечето му дружества.

Именно по тази причина Ива Павлова е заявила претенции да наследи икономическата власт на екскомандоса. За да постигне целта си, нахаканата дама влязла в остър конфликт с обкръжението на Алексей и другата му бивша жена Марияна, от която Трактора също има дете.

Страната на Ива Павлова в спора за овладяването на 300 милиона лева обаче взел изключително близкият до Алексей Петров и покойния му лейтенант Антон Петров – Хамстера – Цветко Цветков – Цеко, зад когото стои солидна наказателна бригада, която засега успешно парирала опитите да бъде откъсната жива плът от корпорацията.

Веднага след показния разстрел през август 2023-та колегата на Алексей от Специализирания отряд за борба с тероризма Златомир Иванов – Златко Баретата опита да се присламчи към Ива Павлова, под претекст че иска да й осигури защита, но мераците му за пай от баницата бяха бързо охладени. Източници от подземния свят коментират, че именно Цеко е новата силна фигура в компанията. Цветко Цветков и бригадата му са известни като кошмар за столичните автокрадци. Полицаи споделят, че макар да действат силово, методите на „момчетата на Хамстера“, са изключително ефективни и апашите буквално подминават, щом видят стикер на „Лев Инс.

Цеко и бригадата му се прочуха през 2018 г. когато посред бял ден изпотрошиха заведение „Бесо“ за назидание на собственика Емануил Лазаров – Емо Негъра, който проявил неуважение към техен близък. След кратък престой в ареста единствените двама сгащени за мелето Цветко Цветков и Сергей Димитров бяха пуснати на свобода и тихомълком наказани с… глоби за изцепката си.

Припомняме, че Цеко бе подсъдим и по делото за „Нежния октопод“ заедно с покойния Антон Петров и Мистър България Мирослав Йончев, но получи оправдателна присъда и дори осъди държавата. Едно е сигурно – за подялбата на милионите на Алексей предстоят дълги и изтощителни битки с всякакви средства. Мълви се, че около „Лев Инс“ в последните месеци се въртял и прочутият адвокат Момчил Мондешки. Той пък представлявал интересите на първата съпруга на Алексей Петров.

Междувременно от МВР неофициално дойде новината, ча разследването на убийството на Алексей Петров е поело в нова насока, след като България поиска помощ от чужди служби. По линия на международното сътрудничество до криминалистите достигнала информация за конфликт между клон на италианската мафия с родната брутална мутра.

Причината на пръв поглед е тривиална и касае тежък пътен инцидент в Южна Италия отпреди няколко години, при който автомобил с българска регистрация, управляван от румънски гражданин, предизвиква тежка катастрофа с друга кола. При свирепия удар загиват четирима души, други двама са тежко ранени. Колата се оказва застрахована в близката до бившия командос компания „Лев Инс“. Адвокатите на пострадалите завеждат иск срещу българския застраховател на стойност 4 милиона евро без лихвите, като настояват директно плащане и предприемат стъпки по запориране на активите на компанията.

Зад въпросните юристи обаче стои мощен мафиотски клан, който организира стотици фалшиви или дирижирани автомобилни катастрофи всяка година с щети за застрахователите за десетки милиони евро. С оскубаните пари гангстерите финансирали сделки с наркотици и оръжия. Освен адвокати, престъпният синдикат държал на заплата и местни застрахователи, лекари и автосервизи – въобще всяка брънка по веригата.

Чрез ловък юридически трик, подготвен от близки до Алексей Петров наказателни адвокати баща и син, българският съд анулирал застраховката „Гражданска отговорност“ на автомобила и по този начин спестил на компанията на Петров близо 10 милиона лева, на колкото се равнява искът с лихвите.

Италианските мафиоти изпратили пратениците си до Алексей, които той отхвърля с пренебрежение, позовавайки се на решението на българския съд. Така се стигнало до фаталния 16 август 2023 г., когато килър с пушка отнесе половината лице на емблематичния застрахователен бос, твърди запознат.

Само преди дни от МВР дойде новината, че с екзекуцията на Алексей Петров може да е свързан и милиардерът беглец Васил Божков. Миналия петък София се разсъни със спецакция в имотите на Черепа, който е под домашен арест. От Вътрешното министерство потвърдиха, че на територията на столицата се извършват процесуално- следствени и оперативно-издирвателни действия, свързани с разследването на убийството на Алексей Петров. Събраните материали ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор от Софийската градска прокуратура, се казва в съобщението.

Васил Божков определи операцията като политическа репресия и отрече да има нещо общо с мократа поръчка.

Източник: Уикенд, crimesbg.com



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ