Часовникът тиктака! Любен Дилов-син категоричен: И областни управители ще се сменят при ротацията

payimage-613655

„Ще има фини настройки, но без драми. Ще има сменени министри. Има такива, които просто не се справят. Всичко ще бъде по взаимно съгласие, предава 24 часа.

Освен министри след ротацията ще бъдат сменени и част от областните управители, заяви в Бургас депутатът от ГЕРБ Любен Дилов. Макар да не го каза в прав текст, намекна, че с поста си може да се раздели сегашният губернатор Пламен Янев.

„Бургаска област е важна област. Такива, които не се справят и пораждат напрежение, прибързано избрани, за тях говоря“, обясни депутатът.

Според Дилов ротацията щяла да мине гладко и без сътресение между партньорите.

„Ще има фини настройки, но без драми. Ще има сменени министри. Има такива, които просто не се справят. Всичко ще бъде по взаимно съгласние“, заяви депутатът.

Областният управител в Бургас е назначен от квотата на ПП.-ДБ.

„Самото ПП е не много центрирана и ясна формация. Вътре текат непрекъснато процеси. За някои решения, които взимаме по тяхно предложение, после самите те дават на заден. Това е характерно и за областните управители – казват, че са се объркали и така нататък. Ще има промени със сигурност, но те няма да са големи. Секторите, които работят добре, няма да ги пипаме“, каза Дилов. Но уточни, че ще се пипа там, където има нужда от укрепване и даде за пример министерството на екологията.

„Там има нужда от заместник-министър по климата. Не,че министър Юлиян Попов не се справя, но е необходимо да има ресорен заместник“, обясни депутатът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ