Собствениците на къщата в „Капана“: Напуснахме я заради безопасността на децата

1985002

Семейство с три деца е без дом заради строеж на нов хотел в „Капана“ в Пловдив. Строежът е на улица „Константин Стоилов“.

Къщата на младото семейство се руши, не се знае дали може някой ден пак да ползват дома си, в който са инвестирали всичко досега.

„Собственик съм на жълтата къща и вследствие на изкопни дейности от новостроящ се хотел до нас се получи свлачище преди повече от месец. Имаше и аварии преди повече от 10 дни заради скъсан водопровод, електроинсталация и телекомуникационните връзки. Къщата започна да се свлича, пропадна тротоарът и се образува дупка.

Алармирахме институциите. След това решихме да напуснем къщата за безопасността на децата ни. Към момента къщата е необитаема, вратата не може да се отваря, не е безопасно да се влезе в нея, затова се изнесохме“, разказаха Филип и Ивалена Илиеви.

Семейството търси някакво решение вече втора седмица, но проблемът ескалира. Нямат никаква защита, въпреки че очакват такава. Според тях заради спукан водопровод може да се свлече и цялата улица. Къщата им продължава да пропада. 6 метра е вече изкопът, той е точно под техния дом, който е от гредоред.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ