Важна промяна на ключово кръстовище във Варна

1984999

Преминаването през ключово кръстовище във Варна претърпя важна промяна. Това е пресечката между булевардите „Цар Освободител“ и „Княз Борис I“ (до Икономическия университет).

Там с години съществуваше потенциална опасност от пътно-транспортно произшествие. Причината бе в това, зеления сигнал на светофара светваше и за пешеходците в посока към Летния театър, и за колите. Автомобилите обаче могат да завият вдясно. Така се спираше и много затормозваше трафика, тъй като изчакваха пешеходците. Сега проблемът е решен – хората преминават отделно от колите – когато свети зелено за тях, свети червено за автомобилите.

Промяната може да е продиктувана от предложение от групата на „Възраждане“, което бе разгледано на последната сесия на Общинския съвет, и касаеше пренастройване на светофарните уредби в града. Съветниците настояват да отпадне предимството на шофьорите пред пешеходците, когато свети зелен светофар. Т.е. светлините за пешеходците да светват 2-3 секунди по-рано от тези за автомобилите. Предложението беше одобрено и предстои да бъде изпълнено от общинско предприятие ТАСРУД, поддържащо и експлоатиращо светофарните уредби, с уточнението, че не на всички места в града то е приложимо.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ