Пожарни сирени огласиха Бургас: Народът изтръпна, всички гледат към 9тия етаж на жилищен блок

пожарна

В 16:25 часа бул. „Христо Ботев“ в Бургас бе огласен от сирените на три противопожарни автомобила, пред които се движеше лека кола на „Гражданска защита“. Сигналната уредба на автомобилите отби натовареното движение в час пик чак до жк. „Лазур“.

Репортер на Флагман реагира мигновено, след като на дежурния телефон бе подаден сигнал, че към жк. „Лазур“ се движат и патрулни коли на полицията.

Излиза дим от 9-ия етаж на блок 15 в комплекса, при самия вход на Морската градина. Димът е бил забелязан от пешеходци, които усетили разнасящата се наоколо остра миризма, поради силния вятър.

Жилищната сграда има 18 етажа. Вратата на апартамента, от чиято тераса се разнасяше димът, се оказа заключена и се наложи да се прекара бързата връзка за гасене през съседния апартамент. За щастие се оказа, че горят стари вехтории на балкона и че във вътрешността на сградата няма огън. Балконът бе претъпкан от стари вестници, буркани, найлонови торбички. Много бързо се разбра, че съсед от горните етажи е захвърлил незагасения си фас, който вятърът е довял на балкона на 9-и етаж.

В тази връзка медията призовава Домсъветите да съблюдават състоянието на общите части, които в много жилищни сгради в Бургас, са превърнати в складове и частни помещения за натурии.

Съседи, които нехаят за своята собственост, както в случая с превърнатия в клоака балкон, също подлежат на санкция, съгласно Закона за етажната собственост.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ