Безлов: Институциите у нас са се усетили за руска намеса във взривовете след разследване на НАТО

тихомир безлов

До момента нито един от издирваните за тероризъм руски граждани не е арестуван, тъй като реакциите на разузнавателните служби у нас не са били достатъчно бързи и адекватни. Това заяви бившият военен министър Велизар Шаламанов пред NOVA NEWS. Тезата му бе допълнена от експерта по сигурност Тихомир Безлов, според когото институциите в страната са се усетили за руска намеса във взривовете на оръжейни бази едва след разследване на натовски партньори по подобни случаи.

„Отговорът на тези въпроси трябва да дойде от специалните служби. И тук идва големият проблем. След преминаването на военното контраразузнаване (ВКР) към ДАНС то донякъде е загубило капацитета си да следи всичко, свързано с отбрана, боеприпаси, въоръженията, с чуждите военни разузнавания“, каза бившият зам.-военен министър Велизар Шаламанов.

Според Тихомир Безлов едва след разследване на Чехия служителите на спецслужбите са си казали, че серията от инциденти в средата не е случайна. „И тогава за първи път видяха откъде са влизали тези хора, къде са минавали. Задържани нямаше“, допълни Безлов.

Той припомни, че всички взривове във военнопромишлените предприятия, включително с убити хора, дори и в обекти на ВМЗ, са били обясняни с човешка грешка. „Самите хора, работещи в заводите, казваха, че не може да е технологична случайност толкова много взривове“, допълни Тихомир Безлов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ