Проф. Овчаров за президента Радев: Иска пълната власт. Целта му е да ликвидира партиите

payimage-591011

„Ако човек ни съпостави с другите страни в Европа, не са чак толкова страшни нещата с цифрата на негласуващите. Аз като човек от по-възрастното поколение съм от тези, които се бориха да няма 99,9 процента гласували за единствената партия, която имаше тогава. Въпреки всичко, което се случи през тези три години, ГЕРБ си остава най-последователната и най-подкрепяната партия. Няма нищо чудно. Тя е една типична народняшка партия, което най-допада на българина“.

Това заяви в предаването „Пресечна точка“ по „Нова телевизия“ археологът проф. Николай Овчаров.

„Щеше да ми е интересно ако в това проучване на „Тренд“ имаше въпрос какво биха мислили за една президентска партия. Не съм много убеден, че президентът иска точно партия. Може би ще мине и през партия, но това, което той иска и неговите говорители като Слави Василев и други подобни политолози говорят, по-скоро той иска пълната власт. Разгражда практически партийната система точно както през 1934 г. се е случило. Идеята му е може би или да се ликвидират, или да се превърнат в безгласни букви.

Народът ще излезе масово да гласува когато се появи един нов цар или един нов Бойко. Нали не искаме това нещо да имаме някакви нови такива сътресения. В момента имаме един стабилитет. Аз съм оптимист, че ще се стигне до четиригодишно управление, но все още е много далеч да говорим за това“, смята археологът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ