Премиерът Денков ревна от Брюксел: Има сериозен опит да се осуетят контактите между мен и САЩ

денков

Има доста сериозен опит да се осуетят контактите между мен и САЩ. Това заяви премиерът Николай Денков, който участва в заседание на Европейския съвет в Брюксел.

„Съвсем нормално е да планираме пътуване до САЩ. Все още нямаме фиксирани дати, но да, такава командировка се предвижда и в това няма нищо ненормално. Не мисля, че има разклащане в правителство, мисля, че някой се опитва да заеме позиции, които не му се полагат“, допълни още той.

„Имаме решение за новогодишната рамка. Имаме решение и по отношение за подкрепата на Украйна. Мога да кажа спокойно, че когато дойде време за приемането ни в Шенген и Еврозоната, ще имаме подкрепа от Германия, Финландия, Словения и Нидерландия. Работим за 1 януари 2025 година“, поясни премиерът, цитиран от 24 часа.

„Позициите бяха ясни още от самото начало. Общото мнение е, че да бъдеш сам срещу 26 държави, които имат едно и също мнение, е проблем, но това изигра роля. Днес нямаше разнобой по ясните теми, имаше различия в позиции, но решенията бяха взети единодушно“, добави той.

„1/3 от бюджета на ЕС отива за аграрната политика, така че твърденията, че няма подкрепа за земеделието не са точни“, съобщи Денков по темата с протестиращите земеделци у нас.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ