Важен счетоводител разгневи София, показа секретно писмо: Кметът нареди веднага да платя премии на неговите хора

борис-бонев

Главният счетоводител на район Възраждане София Мелева изпрати писмо до всички общински съветници в Столичния общински съвет, в което прави скандални разкрития. Кметът на район „Възраждане“ от „Спаси София“, който влезе във функциите си след изборите в столицата през ноември, е ощетил с над 10 000 лева Община Възраждане само за три месеца.

Напереният „спасител“ Станислав Илиев, който често позира за снимка с Борис Бонев, е наредил еднолично да бъдат раздавани нерегламентирани бонуси на служители, назначени в периода: 01.10 – 31.12.2023 г. Т.е. в рамките на неговия тримесечен мандат като кмет.

„Подробно разписани правила за определяне на възнагражденията за постигнати резултати са разписани в Приложение 2 на Вътрешните правила за работна заплата в СО район Възраждане. При определяне размера на ДМС за въпросното тримесечие Приложение №2 неми беше предоставено, което ме навежда на мисълта за умишлено укриване“, пише главният счетоводител на района.

По думите на София Мелева всички правила и принципи са нарушени, като се начислява допълнително възнаграждение в пълен или почти пълен размер на една брутна заплата на служители, които не подлежат на оценка в описания период – те дори не познават естеството на работата в районната администрация.

Главният счетоводител на района пише още:

През месец ноември 2023 година са назначени

– На 15.11 главен експерт ОС
– На 20.11 главен експерт КС
– На 20.11 финансов контрольор
– На 21.11 младши експерт „физкултура и спорт“
– На28.11 старши експерт УТКРКС;

През месец декември 2023 година са назначени

-01.12 -главен експерт управление на проекти и главен експерт бюджет
-На 04.12 зам кмет
-На 07.12 зам кмет
-На 18.12 секретат на МКБППМН;

По думите на Мелева бюджета на СО район „Възраждане“ е ощетен в размер на не по-малко от 10 000 лева (10 951,36 лева) в нарушение на основните правила за финансова дисциплина, управление и контрол на публични средства. „Считам деянието за нецелесъобразно и незаконосъобразно“, пише тя, цитирана от 19 минути.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ