Пожарната в Пловдив ще има нов директор

Screenshot 2024-02-02 at 14.29.50

Директорът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков напуска поста си след повече от 30 години в системата на МВР. На 8 февруари 2024 година, той навършва пенсионна възраст и ще предаде поста на сегашният ръководител на Първа Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ Пловдив – гл. инсп. Васил Томов Димов. Димов ще оглави Пловдивската дирекция до назначаването на конкурс за нов директор.

Новината сподели днес самия Георги Мангараков, на събитие по награждаване на най- добрите пожарникари и служители на Пловдивската пожарна, допринесли за утвърждаване имиджа на професията и доказали се през изминалата година.

„Благодари на всички ръководители, началници и служители във всички служби. Благодаря на всички и желая най-вече здраве на вас и семействата ви. Никога не бива да забравяме, че хората и обществото имат нужда от нас. Помнете, че преди всичко сме пожарникари, а пожарникарите спасяват хора”, каза пред колегите си Мангараков, като не скри емоциите си.

Комисар Георги Мангараков е роден на 08.02.1964 г. в град Асеновград. Завършил е висшето си образование във Факултет ПБЗН към Академия на МВР. В Министерство на вътрешните работи е от 1990 година.Започва професионалната си реализация като инспектор във II-ра РСПБЗН Пловдив и я оглавява от 2015 г. до ноември 2018, когато става директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ град Пловдив след спечелен конкурс.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ