Отчетът на Пловдивската полиция – по-малко престъпления и по-голяма разкриваемост

Screenshot 2024-02-05 at 17.09.40

По-малко престъпления в Пловдив за изминалата 2023 година и по-голяма разкриваемост, спрямо предходната. Спадът на годишна база спрямо 2022 година е 3%, което значи и по-малко наказателни производства. Разкритите престъпления пък са с 6% повече от тези през предходната година. Това показва отчетът на пловдивската полиция, който беше представен днес.

За отчета на местната полиция в Пловдив пристигна главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев и заместникът му гл. комисар Димитър Кангалджиев. На срещата бяха още и областният управител Илия Зюмбилев, кметът на града Костадин Димитров, председателят на Административния съд Мариана Шотева и шефовете на Апелативната, Окръжната и Районната прокуратура – Тодор Деянов, Ваня Христева и Петър Петров.

„Оценката за работата на униформените през изминалата година е добра”, каза главният секретар на МВР.

„Добрата комуникация между правоохранителните и правораздавателните органи доведе до повишаване на разкриваемостта на престъпността с 6 пункта, както и спад с 3% на броя на извършените престъпления. Има ръст на пътнотранспортните произшествия. Макар че има намаление на жертвите, тежките катастрофи и ранените са се увеличили. Затова трябва да се завишават контролните функции и да завлекат другите компетентни институции“, допълни комисар Живко Коцев.

От думите му стана ясно още, че са нараснали престъпленията в условията на домашно насилие.

„За да се промени статистиката е необходимо да бъдат разяснени правата на гражданите и техните възможности за правна защита от домашното насилие”, уточни Коцев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ