Земеделският протест стигна и до Пловдив, трактори блокираха кръстовище в Кършияка

Screenshot 2024-02-06 at 12.57.52

Протестът на земеделците стигна до кръстовището на ул.”Васил Левски” и бул. „Дунав” в Пловдив. Протестиращите се събраха още от сутринта на кръговото кръстовище на Труд. Малко след 10 часа блокираха изцяло движението със селскостопанска техника, а след това се отправиха и към града под тепетата.

Движението на кръстовището в Кършияка бе изцяло затворено за около 15 минути, като протестиращите направиха обратен завой и се отправиха отново към Карловско шосе.

На място има и полицейски екипи, които регулират движението и пренасочват автомобилите, въпреки това се образуват големи тапи, както по Карловско шосе, така и в блокираната част на града. Към момента движението на кръстовището на бул. „Дунав” е възстановено.

Протести има и на други места в Пловдивско, както и в цялата страна. Блокадите предизвикаха километрични задръствания. В над 80 точки представители на бранша блокираха пътища. В протестите се включват както зърнопроизводителите, така и животновъди и овощари.

Демонстрациите стартират, след като земеделците отхвърлиха предложението на правителството за финансова помощ за онези, които докажат, че са били на загуба през 2023 г.На този фон в Народното събрание ще се проведе Комисия по земеделие, на която ще се обсъдят проблемите в сектора.

Фермерите настояват за незабавно вземане на спешни управленски решения за овладяване на кризата в земеделието. Те поискаха и оставка на министъра на земеделието Кирил Вътев.

Недоволните земеделски производители коментираха, че протестните им действия ще продължат, докато не бъдат удовлетворени исканията им.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ