Организират турнир в памет на ударения от мълния Венци. Майка му: Даде сърцето си за футбола

венци

Паметта на 11-годишния Венци, който беше убит от мълния през миналата година, ще бъде възкресена с престижен футболен турнир.

Кошмарният инцидент се случи на 30 август на стадион „Дунав“ в Русе. Тогава гръмотевична буря порази терена и за съжаление малкото момче почина. Връстникът му Стенли успя да се възстанови, след като лекарите в русенска болница положиха геройски грижи за малчугана, предава България Днес.

„Северна звезда“ (Northern Star Football Cup) – така ще се казва международният турнир в памет на 11-годишния футболист на „Дунав“ Венцеслав Георгиев, който загина трагично по време на тренировка на малките „дракони“ в края на август миналата година. Състезанието ще се проведе на 3, 4 и 5 май в Русе, като амбицията е да събере някои от най-силните отбори за деца, родени през 2012-а година, от България и Балканите. Скоро ще бъдат обявени и първите участващи тимове в надпреварата освен, разбира се, домакинът „Дунав Русе“, обявиха от русенския отбор.

В турнира ще участват общо 8 отбора, които ще бъдат разделени на две групи от по четири тима. Състезанието ще се проведе на стадион „Дунав“ в груповата си фаза, като идеята е да се създаде един голям празник на футбола в Русе с много публика, деца и емоции. „Отпразнувай живота“ (Celebrate Life) е мотото на първото издание на надпреварата. Турнирът се организира от футболен клуб „Дунав“ и е под егидата на Община Русе.

„Има ли по-щастливо дете сега от Венци?! Даде цялото си сърце за футбола и сега това му се отплаща. Известен е, всички го познават и вече си има турнир в негова чест. Знам, че сега е усмихнат, както винаги, доволен и очичките му греят. Обичам те, мило мое дете, ти си моят шампион!“, заяви емоционално майката на Венци Нора Вутова.

„Искам само да се прибере вкъщи. Нищо друго, само да си е вкъщи. Да сме си само двамата… Не мога да преборя липсата!“, добавя почернената родителка, която по изключително нелеп начин губи прекрасното си дете.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ