Напрежението край Пловдив ескалира: Затвориха АМ „Тракия“, пробиха полицейския кордон

Image_17014139_40_0

Напрежението край Пловдив ескалира, след като протестиращите фермери решиха да затворят магистрала „Тракия“ в посока София до село Труд.Това стана към 11,27 часа. „Да тръгваме, трябват по-радикални действия, за да ни чуят“, отсякоха няколко участници. И поеха пеша към аутобана. Тракторите им останаха до кръговото кръстовище на село Труд.

„Момчета, нямате разрешение да затваряте магистралата, а е и опасно за всички ни“, опитаха да ги спрат полицаите. И направиха кордон, но земеделците успяха да го пробият и продължиха напред.

„Ние не ви пречихме, когато вие протестираха“, отвърнаха към полицаите земеделците. Униформени изтичаха на магистралата и спряха движението в посока София.

Блокадата на аутобана продължи около 10 минути, след което движението беше пуснато в най-лявата лента, а в средната стои полицейски джип.Земеделците излязоха на 126-ия км от АМ "Тракия" в посока София.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ