Глоговски срина Денков с цифри за инфлацията: Говори смехотворни глупости, това е плачевно!

payimage-612212

Слушах един отговор на ДенкOFF, че не било работа на правителството да бори инфлацията, а да повишава доходите на гражданите и затова българите живеели по-добре отколкото преди една година.

Това написа в профила си в социалната мрежа предприемачът Цветомир Глоговски и дори си позволи да цитира Радой Ралин. Ето какво точно казва той:

„Оставяме настрана, че това е работа точно на правителството, по-конкретно на финансовия министър…

Има един ефект, нарича се „wage-price spiral“ (не се сещам как е точното име на български и ще съм благодарен ако някой ми каже). Този ефект се изучава в 1-ва година Икономика, но дори да не сте учили икономика, това е нещо, което се знае от обща култура!

Накратко – при повишена инфлация, когато вдигате заплатите, вдигат се и цените, което води до ново вдигане на заплати, ново вдигане на цени… и така влизате в спиралата от която много трудно ще излезете.

Фактът, че премиер говори такива глупости е смехотворен!

Фактът, че академик говори такива глупости е плачевен!

Какво разбрахме все пак през последния месец…

Водата поскъпва средно с 15%, на места с 40%…

Парното поскъпва с около 30%, въпреки че природния газ поевтинява с 8.4%…

Токът поскъпва с между 20% и 50%, като се очакват още увеличения, а България за първи път е нетен вносител на ток за месец януари…

И въпреки всичко…

„Търпи народът наш,

той има 500 години стаж!““



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ