Хванатият с дрога Антъни Иванов: Момент на слабост покрай скандалите. Имахме намерение да…

payimage-496494

Плувецът Антъни Иванов даде официално обяснение заради ареста си в Благоевград за притежание на канабис. Рано тази сутрин стана ясно, че 24-годишният спортист е бил задържан заедно със своя приятел Борис Панайотов при полицейска проверка. Първоначалната информация беше, че двамата са задържани за 24 часа, но Иванов вече е освободен и тренира в басейна.

„Бяхме в полицията за около един час с Борис, но не сме задържани или сме зад решетки. Причината е наличието на малко количество канабис – 0,02 грама. Просто беше в нас. Бях заедно с мой приятел, когото не бях виждал отдавна. Имахме планове да пушим, но не го направихме. Провериха ни преди това. Не съм купувал аз дрогата и не знам как била е закупена“, обясни Антъни Иванов пред bTV.

„Предложих да ми направят тест за наркотици, но от полицията не пожелаха, тъй като нямало нужда. Просто държах част от канабиса, когато бяхме проверени от полицаите. По време на задържането не бях с кола. Готов съм да дам кръвна проба, за да се докаже, че не съм употребявал наркотици“, уточни плувецът.

„Не знам как ще се отрази на кариерата ми този случай. Той не ми пречи на тренировките. Това е нещо неочаквано. Момент на слабост покрай всичките скандали около мен“, коментира спортистът.

„Полицаите казаха, че става дума за много малко количество като грамаж, за да има някакви сериозни последици върху мен. Питаха ме откъде е закупен наркотикът, но аз не мога да отговоря, тъй като не съм извършил покупката“, завърши Антъни Иванов.

Както е известно, в момента плувецът е със спрени състезателни права заради обидни коментари към ръководството на Българската федерация по плувни спортове. Иванов има и други проблеми, свързани с пропуснати допинг проби.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ