Майката на обвинена в голяма измама от Пловдив: Всичко е било доброволно

Screenshot 2024-02-08 at 12.20.28

В Пловдив продължава делото срещу Атанаска Георгиева, Вида Колева и Стоян Петров.Срещу тях са повдигнати обвинения, че чрез заплахи са причинили имотна вреда на възрастни хора в размер над 130 000 лева.

Ето какво каза майката на Атанаска: „Днес бяха разпитани доста свидетели. Дъщеря ми казва, че не е виновна и че не е направила нищо нередно. Да благодарим и на съда днес, има справедливост. Всичко е било доброволно и без принуда“.

А майката на Вида добави: „Дъщеря ми изгуби две деца от катастрофа, получи пари от застрахователите, тя имаше пари, не знам защо стават такива неща в България. Потърпевшият е направил всичко доброволно“.

Обвиненията:

Срещу Атанаска Георгиева повдигнатите обвинения са в това, че през периода от декември 2021 г. до 28.12.2021 г. в гр. Пловдив и в с. Белозем, сама и след предварителен сговор със Стоян Петров и три лица с неустановена самоличност, с цел да набави за себе си и за съучастниците си имотна облага, е възбудила и поддържала заблуждение у Стоян Минчев, от с. Белозем с което му е причинила имотна вреда в общ размер на 4000 лева.

Друго обвинение е, че в периода 29.12.2021 г. – 23.05.2022 г. в населени места – с. Белозем, гр. Пловдив и гр. Асеновград със Стоян Петров и Вида Колева от гр. Сливен и лица с неустановена самоличност /последните – също като извършители/, с цел да набави за себе си и съучастниците си имотна облага, чрез използване на заплашване е принудила другиго – Стоян Минчев от с. Белозем, да извърши нещо противно на волята му, с което му е причинила имотна вреда в общ размер на 125 499 лева.

Третото е, че през периода 10.01.2023 г. – 07.02.2023 г. в гр. Пловдив, при продължавано престъпление, след предварителен сговор с Вида Колева, от Сливен, с цел да набави за себе си и за Вида Колева имотна облага – в общ размер на 4355 лева, е възбудила и поддържала заблуждение у различни лица, с което им е причинила имотна вреда в общ размер на 4355 лева, като общата стойност на причинената вреда е в размер на 4355 лева и измамата е извършена от две лица – Атанаска Георгиева и Вида Колева, сговорили се предварително за нейното извършване.

Срещу подсъдимата Вида Колева са повдигнати обвинения в това, че в периода 04.04.2021 г. – 23.05.2022 г. в населени места – с. Белозем и гр. Пловдив, при продължавано престъпление, сама и в съучастие като извършител с цел да набави за себе си и за съучастниците си имотна облага, чрез използване на заплашване е принудила другиго – Стоян Минчев от с. Белозем, да извърши нещо против волята си, с което му е причинила имотна вреда, с което му е причинила значителни имуществени вреди в общ размер на 115 664 лева.

През периода 10.01.2023 г. – 07.02.2023 г. в гр. Пловдив, при продължавано престъпление, след предварителен сговор с Атанаска Георгиева от гр. Пловдив, с цел да набави за себе си и за Атанаска Георгиева имотна облага – в общ размер на 4355 лева, е възбудила и поддържала заблуждение у различни лица, с което им е причинила имотна вреда в общ размер на 4355 лева – като общата стойност на причинената вреда е в размер на 4355 лева и измамата е извършена от две лица – Атанаска Георгиева и Вида Колева, сговорили се предварително за нейното извършване престъпление.

Срещу подсъдимия Стоян Петров са повдигнати обвинения в това, че на 28.12.2021 г. в гр. Пловдив и в с. Белозем, при продължавано престъпление, след предварителен сговор с Атанаска Георгиева от гр. Пловдив и три лица с неустановена самоличност, с цел да набави за себе си и за съучастниците си имотна облага – в общ размер на 1800 лева, е възбудил и поддържал заблуждение у Стоян Минчев от с. Белозем, с което му е причинил имотна вреда в размер на 1800 лева.

В периода 29.12.2021 г. – 28.03.2022 г. в населени места – с. Белозем, гр. Пловдив и гр. Асеновград, при продължавано престъпление, сам и в съучастие като извършител, с Атанаска Георгиева от гр. Пловдив и три лица с неустановена самоличност /последните – също като извършители/, с цел да набави за себе си и за съучастниците си имотна облага, чрез използване на заплашване е принудил другиго – Стоян Минчев, от с. Белозем, да извърши нещо против волята си, с което му е причинил имотна вреда в общ размер на 7850 лева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ