Стефан Янев притисна ПП: Къде ви е отчета за свършеното!? Отклонявате вниманието със скандали

payimage-570314

„Това което се случва е, че свършва един период, обявен от коалицията, един 9-месечен период на съществуването на едно правителство и предстои смяната му с ново, което за по-лесно го наричат ротация. Този период трябва да има отчет“, това заяви бившият служебен премиер и лидер на „Български възход“ Стефан Янев в ефира на bTV.

„Нека си направят оценка на министрите, те са длъжни да изнесат този разговор пред българското общество. Предстоят много други въпроси, които не се задават и не се коментират, отвличат ни вниманието със скандали.

„Ролята на всеки министър е важна. Не е важно, че външния министър много пътува. Той трябва да представлява външната политика на България на редица форуми и е длъжен да представя по добър начин, да каже ясно каква е необходимостта.

Той е длъжен да защитава българските интереси. Задължен е да може да каже ясно от каква гледна точка трябва да бъде защитен българския интерес. Ние се държим като кандидат-членове на Европейския съюз (ЕС). Много често се забравя, че ние всъщност участваме в разработването на регламентите, които ЕС налага“, категоричен е Янев.

По отношение на ротацията, бившият служебен премиер заяви: „Не мисля, че е важна персонализацията кой ще оглави Външно министерство. Не е добра практика премиер да е и министър на външните работи. Съчетаването на двете длъжности не е лека задача и не е препоръчително да се прави. Липсата на разговор на отчет за свършеното, минава в разговор за персоналните значения, това е отклоняване на вниманието.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ