Кметът награди учениците, включили се в общинския конкурс за есе, посветен на доброволците

Screenshot 2024-02-08 at 17.26.54

30 деца от пет сливенски училища се включиха в тазгодишното издание на общинския конкурс за есе „Моите представи за доброволците, помагащи при бедствия и пожари“. В текстовете си учениците бяха описали със свои разсъждения какво представлява работата на доброволците и защо е важно хората да проявяват емпатия.

На специална церемония в общината днес кметът Стефан Радев се срещна с част от участниците в конкурса и техните преподаватели. Най-добрите есета бяха отличени с медали, а всички деца получиха специално изработени тениски и грамота за участие.

Първото място зае 16-годишната Елена Карадимова от СУ „Пейо К. Яворов“. Тя се класира шеста от близо 180 деца в националния конкурс, организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Националната асоциация на доброволците и Министерството на образованието и науката.

Втори е Никола Красимиров на 16 години от СУ „Йордан Йовков“. Почетното трето място зае Кирил Георгиев на 16 години от ПГИ „проф. д-р Димитър Табаков“.

Бяха връчени и две специални награди. Едната получи Християна Василева от Спортно училище „Димитър Рохов“, която се включи в конкурса за втора година. Другата – 15-годишната Надежда Николова от ППМГ „Добри Чинтулов“ за най-малък участник.

Кметът Радев благодари за силното участие на децата. Той изтъкна, че учениците от Сливен са най-активните и най-много на брой от всички деца в България, включили се в националния конкурс. Стефан Радев използва случая да благодари и на преподавателите им затова, че освен на знания, те ги учат на емпатия и добротворчество.

„Голяма гордост е за нас, че децата от община Сливен са може би най-активните в национален план в този конкурс. Близо 20% от есетата са на деца от нашата община. Поздравления за всички. Ще се радваме догодина да имаме още по-голямо присъствие“, заяви кметът.

На събитието присъства директорът на сливенската пожарна комисар Денчо Чомаков, който също поздрави участниците.

„Пожарната гледа на вас не като на деца и ученици, а като на наши партньори. Защо не и като бъдещи попълнения в нашите редици“, посочи комисар Чомаков.

„За да оставиш трайна следа, е нужен низ от много малки добрини. Вие, във вашите писания, споделяте именно това – добротата не се вижда, тя се усеща. И всички вие явно я носите в себе си. Благодаря ви!“, каза на свой ред инж. Снежана Кънева от общинския отдел „Сигурност и управление при кризи“.

След церемонията в Общината, учениците посетиха пожарната, за да се запознаят с дейността й отблизо.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ